Naprednjačka kupovina glasova besplatnim lekarskim pregledima

Naprednjačka kupovina glasova besplatnim lekarskim pregledima

Organizovanje besplatnih oftalmoloških pregleda u prostorijama OO SNS u Batočini, pokušaj je direktnog manipulisanja građanima. Savet za zdravstvo NOVE stranke osuđuje ovaj nedoličan čin, a zbog njegove nezakonitosti zahteva i hitnu reakciju nadležnih organa.

Nije prvi put da SNS koristi nedozvoljena sredstva u kampanji za osvajanje glasova. Pozivanjem građana na besplatne lekarske preglede u prostorijama stranke, prvenstveno je prekršen Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji jasno definiše mesto i uslove za pružanje zdravstvenih usluga. Dalje, prekršena je zloupotreba javnih resursa u cilju političkog promovisanja i na kraju Zakon o finansiranju političkih stranaka, kojim je političkim strankama zabranjen humanitarni rad, a posebno je nedopustivo korišćenje medicine u cilju kampanje.

Zbog ovakvog postupka SNS-a, pozivamo Agenciju za borbu protiv korupcije, Ministarstvo zdravlja i zdravstvenu inspekciju, da odmah reaguju i spreče dalje aktivnosti koje predstavljaju flagrantno kršenje više zakona. Istovremeno, SNS-u poručujemo da ni zlupotrebom očnih pregleda neće sprečiti građane da naposletku ipak poveruju svojim očima – odnosno u mrak u koji Srbija sve više tone pod naprednjačkim režimom.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close