Naprednjačka lakrdija u Spensu

Naprednjačka lakrdija u Spensu

Nekoliko hiljada naprednjačkih poslušnika, ucenjenih radnim mestom i pokupljenih iz cele Srbije, glumilo je večeras Novosađane u još jednoj bizarnoj seansi idolopoklonstva. Pitamo čemu su to tačno, u toj fingiranoj predstavi, partijski plaćenici davali omaž, osim "Velikom vođi".

Da li su se poklonili činjenici da je za tri godine javni dug Srbije uvećan za čak 10 milijardi evra ili tome što je Vučićevu vladu Svetski ekonomski forum svrstao među deset najneefikasnijih u svetu? Da li se ponose prostačkim ponašanjem ministra odbrane ili krađom tuđih radova ministra policije? Da li se danas slavilo otimanje najvrednije beogradske zemlje, plata i penzija, prava građana na dostojanstven život? Da li su naprednjaci danas likovali nad ućutkivanjem novinara i gušenjem medijskih sloboda? I, ono što je naporaznije, da li su proslavljali to što još uvek ne snose odgovornost za smrt sedmoro ljudi, žrtvovanih radi političkog marketinga?

Današnji skup „Novosađana“, dovedenih desetinama autobusa, slika je Vučićeve vlade ogrezle u manipulacijama. Kao što se izmišljaju državni udari, tako se izmišlja i nekakva podrška Novosađana neskrivenom autoritarizmu Vučića. Zato Nova stranka poziva sve političke aktere prave demokratske opozicije, sindikate, udruženja civilnog društva, javne ličnosti i građane da naprednjačku lakrdiju okončamo već na prvim predstojećim izborima.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close