Naprednjačke pripreme za izbornu krađu uveliko u toku

Naprednjačke pripreme za izbornu krađu uveliko u toku

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je očigledno da su pripreme za izbornu krađu već uveliko u toku, što potvrđuju i „nelegalan izbor tužilaca, čistka u policiji i stvaranje pretorijanske garde kroz komunalnu policiju“. Zato je NOVA, saopštio je on, osnovala Centar za sprečavanje izborne krađe.

 

- Krađe su već evidentirane na lokalnim izborima u protekklih par godina, a sada su očigledni i novi simptomi te iste bolesti. Nova stranka je zbog toga formirala Centar za sprečavanje krađa i nasilja na izborima 2016. godine i na internet stranici objavljen je broj telefona na koji svaki građanin može da prijavi bilo koju nepravilnost ili pokušaj krađe – saopštio je Živković novinarima u holu Narodne skupštine.

On je naveo da Nova stranka nije jedina opoziciona partija koja će se boriti za poštene izbore, već je i na inicijativu narodnog poslanika Janka Veselinovića okupljena grupa stranaka koja će svaka sa svoje strane dati doprinos u nastojanju da se spreči izborna krađa.

- Pripreme za krađu su očigledne! Imamo nelegalan izbor tužilaca, što znači zaštitu od krivičnog gonjenja onih koji kradu na izborima. Imamo čistku u policiji, a formiranje pretorijanske garde kroz komunalnu policiju. Imamo masovno „doseljavanje“ u beogradske opštine, pre svega Stari grad i Vračar... na primer, samo se iz opštine Voždovac, gde ove godine neće biti izbora, preko 2.000 ljudi „preselilo“ na Vračar. Imamo pripreme „udarnih trojki“ koje bi trebalo da zavode red na biračkim mestima, a koje organizuje SNS – naveo je Živković i dodao da je slično radio i Milošević 1996. i 2000. godine. Tada, istakao je, opozicija je organizovano odgovorila tako što je obaveštavala o svakom pokušaju krađe, ali se i fizički suprotstavljala tamo gde je bilo potrebno.

 

 

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori