Naprednjački govor mržnje pozvao na ubistvo Pajtića

Naprednjački govor mržnje pozvao na ubistvo Pajtića

Nova stranka najoštrije osuđuje grafite koji su osvanuli na novosadskim ulicama, a koji pozivaju na ubistvo predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića. Svakodnevna naprednjačka retorika kojom se besramno reciklira govor mržnje iz 90-ih, ovim činom je iz do sada praktikovanog pozivanja na linč prerasla u otvorenu pretnju smrću.

Pitamo se na koji način su navodno nepoznati aktivisti organizovano i sistematski uspeli da oskrnave novosadske ulice porukama smrti, ukoliko već nisu imali podršku u vidu svesnog ignorisanja nadležnih službi. Zaključujemo da je vandalski čin, koji gradonačelnik sada licemerno osuđuje, bio osmišljen, odobren i sproveden od strane onih koji konstantno i nesmetano satanizuju svakog ko se suprotstavlja njihovoj pogubnoj politici.

Zgroženi smo i zvaničnim saopštenjem Srpske napredne stranke koje navodnu osudu ispraća sa novom salvom sramotnih uvreda i optužbi na račun predsednika pokrajinske vlade. Jalovim moralisanjem čak se i ne prikriva dodatno raspirivanje mržnje, kojim se pretnja smrću, prethodno iskazana grafitima, zapravo ne osuđuje već se i ozvaničava.

Nova stranka zahteva od nadležnih organa da što pre otkriju i sankcionišu počinioce krivičnog dela pretnji smrću, a Srpsku naprednu stranku poziva da prestane sa govorom mržnje, licemerjem, prevarama i obmanjivanjem građana Srbije.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close