Naprednjački metod: Razbijenim flašama na političke protivnike (VIDEO)

Naprednjački metod: Razbijenim flašama na političke protivnike (VIDEO)

Današnji organizovani napad četvorice siledžija na narodne poslanike i aktiviste Demokratske i Nove stranke na Zvezdari, dokazuje da su naprednjaci uznapredovali jedino u metodama obračuna sa političkim protivnicima. Nakon kontinuiranog verbalnog nasilja, danas se otvoreno praktikuje i fizičko.

Uprkos uglađenoj retorici,  premijer u ostavci Aleksandar Vučić očigledno ne može da se oslobodi manira kojima se podučio kao Miloševićev ministar tokom '90-ih. Od čoveka koji je politički stasavao uz batinjanja, pa čak i egzekucije protivnika režima, civilizovanost se nije ni mogla očekivati. Zato i ne iznenađuje što su naprednjaci pod njegovim vođstvom posle četvorogodišnjeg medijskog linčovanja svojih oponenata i otvorenog govora mržnje, prešli na golo siledžijstvo. Saterani u ćošak svoje političke nesposobnosti, jedini argument vide u polomljenim pivskim flašama kojima su danas nasrnuli na članove DS i NOVE tokom mirnog razgovora sa građanima.

Nova stranka najoštrije osuđuje današnji incident i zahteva od nadležnih organa da što hitnije identifikuju i sankcionišu neposredne izvršioce fizičkog napada, ali i njihove nalogodavce. Zahtevamo da se pre svih sasluša Aleksandar Vučić kao najodgovorniji za konstantno raspirivanje mržnje i podsticanje na nasilje.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close