Naprednjački režim zabranio održavanje „Otvorene skupštine grada Niša“

Naprednjački režim zabranio održavanje „Otvorene skupštine grada Niša“

Naprednjački režim zabranio je održavanje danas zakazane Otvorene skupštine opozicionih političkih organizacija u Nišu, na kojoj bi od gradskih odbornika bilo zatraženo da se javno izjasne da li će glasati protiv otuđenja aerodroma. Zabrana je stigla očigledno kao posledica straha naprednjačkih odbornika i pokušaja da svoju sramotu, zbog saučestvovanja u pljačkanju Niša, sakriju od javnosti.

Naime, tribina niške opozicije trebalo je, kako je zakazano i najavljeno, da se održi danas u sali Skupštine grada. Međutim, Gradska uprava je tokom jučerašnjeg popodneva dostavila „objašnjenje“ da sala, iako slobodna, ne može da se koristi jer „nije tehnički osposobljena“, pošto su, navodno, u toku radovi na održavanju sistema klimatizacije. Šefovima odborničkih grupa iz redova opozicije nije bilo dozvoljeno da izvrše uvid u salu, ali su naše ekipe jutros ipak uspele da uđu u zgradu Gradske uprave i da salu zateknu – praznu i zaključanu! Ubrzo je ustanovljeno i da radovi na održavanju klimatizacije ne mogu da remete korišćenje sale, jer se i ne obavljaju u njoj, već u okolnim prostorijama!

Mogu da arče sve javne resurse i državne službe i zloupotrebljavaju ih kao dekor u svojim manipulativnim predstavama. Mogu da vređaju Nišlije, ucenjuju ih, serviraju laži preko uzurpiranih medija, služe se prevarama i sitnim podlostima. Ali ništa od toga im neće pomoći da opravdaju štetu nanetu svim građanima Niša jer će jednog dana za sve učinjeno odgovarati.

 

Saopštenje potpisuju:

  1. Demokratska stranka – Niš
  2. Dosta je bilo – Niš
  3. Dveri - Niš
  4. Levica Srbije – Niš
  5. Narodna stranka - Niš
  6. Niška inicijativa
  7. Nova stranka - Niš
  8. Pokret slobodnih građana - Niš
  9. Pokret za preokret - Niš
  10. Socijaldemokratska stranka - Niš
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close