Naprednjačko obeležavanje vračarske teritorije

Naprednjačko obeležavanje vračarske teritorije

Nakon što su mimo izborne volje građana, kupovinom i ucenom odbornika, prosvojili vlast u beogradskoj opštini Vračar, naprednjaci na sebi svojstven način sada i obeležavaju teritoriju koju smatraju svojim plenom: preimenovanjem Ohridske ulice u Ulicu Brane Crnčevića, jednog od osnivača SNS.

Pred gradskim odbornicima će se u četvrtak, 8. septembra 2016. godine, naći rešenje Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica o promeni naziva Ohridske ulice. Umetničkim stvaralaštvom i doprinosom kulturi književnika Brane Crnčevića kojim bi se razumelo imenovanje ulice po njemu, nećemo se baviti. Ovog puta se nećemo baviti ni preispitivanjem doprinosa javnom srpskom interesu političara Brane Crnčeviča, kao osovine ratno-huškačke mašinerije Slobodana Miloševića. Bavićemo se zvaničnim obrazloženjem ovakvog rešenja koje ogoljuje svu samovolju sadašnjeg premijera.

„Razlog za donošenje ovog rešenja sadržan je u inicijativi Aleksandra Vučića da se Brani Crnčeviću dodeli ulica u Beogradu“, stoji u obrazloženju. Dalje, navodeći zasluge Crnčevića, piše da je on bio „akter i svedok širih društvenih, političkih i istorijskih zbivanja u vremenu u kojem je živeo, te da je bio angažovan u nastajanju i formiranju političkih partija savremene Srbije kao što su Socijalistička partija Srbije, Srpska radikalna stranka i Srpska napredna stranka“. Tu je sadržana sva bahatost naprednjačkog kartela.

Ovakvo šturo i nedvosmisleno obrazloženje isključivo je u službi još jedne Vučićeve demonstracije gole sile i njegovog hira da pokaže ko je glavni gazda u Srbiji. Dodatno je podvučeno i time što se status zaslužnog građanina Crnčeviću opravdava navodima da je osnivač Srpske napredne stranke! Nije slučajno ni to što mu se baš vračarska ulica dodeljuje. Vračarci su na izborima jasno pokazali šta misle o nazadnoj politici naprednjaka i sada će tu svoju „drskost“ da plate: time što će dobiti ulicu ne književnika Brane Crnčevića, nego osnivača SNS Brane Crnčevića. Da se vidi ko je sada gazda!

 

resenje - ulica brane crncevica 1a

resenje - ulica brane crncevica 1b

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close