Naša je dužnost da dignemo glas protiv kriminala na svim nivoima

Naša je dužnost da dignemo glas protiv kriminala na svim nivoima

Na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, naša je dužnost da dignemo glas protiv kriminala na svim nivoima i odupremo se sistemskom urušavanja države u kojoj je svest o vrednostima potpuno izmenjen, te sve što nije normalno i ne treba da bude tolerisano, kod nas ponelo najviše epitete.

Kako stoga apelovati na građane, na buduće generacije, da se uključe u borbu protiv korupcije, jer i ta, kao i svaka druga borba, mora krenuti od pojedinca, kada živimo pod režimom koji slične primere ne samo što ne kažnjava, već kriminalci budu nagrađeni mestom u vrhu vlasti? Ukrasti i obezbediti lagodan život, plagirati diplomu i rad i nazvati se doktorom nauka, svakodnevno lagati sa malih ekrana i stranica novina postao je manir, način života, kojim se propagira samo zadovoljenje najnižih instikata, a ljudi uveravaju da imaju sve uslove za dobar i kvalitetan život.
 
Nova stranka upozorava da je svaki dinar otet korupcijom dinar manje u ionako istanjenim novčanicama građana Srbije. A kada je u pitanju korupcija samog vrha vlasti, onda je to put bez povratka za budžet i napredak jedne države. Zato je borba jedini način da zaustavimo ovo napredno urušavanje naše zemlje i jednom za svagda kažemo - dosta. Dosta lopovluka, dosta ponižavanja i vređanja inteligencije građana, dosta bratsko-kumovskih dilova, dosta laži o prosperitetu dok nam deca svakog dana odlaze nepovratno preko granica, tražeći svoju sreću negde drugde... Dosta zataškavanja afera, dosta žmurenja nadležnih organa.
 
Poslednji primer stigao nam je baš ovog jutra - Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, nije ni vlasnik ni zakonski zastupnik, niti zaposlen po bilo kom osnovu u privrednom društvu GIM, kao i da nije bio angažovan u tom preduzeću na bilo koji način od njegovog osnivanja. Rečenica sastavljena direktno iz kabineta predsednika Aleksandra Vučića i predstavljena kao rezultat rada Agencije, koja protiv ovakvih slučajeva treba da se bori svim raspoloživim sredstvima.
 
Vreme je da se aktivnom, doslednom borbom ovaj režim otera u političku istoriju, gde mu je i mesto, a istraga i pravda vrate u ruke pravosudnih organa kako bi svi navedeni primeri, na čelu sa duboko ukorenjenom korupcijom, zauvek ostali ružna prošlost jedne lepe zemlje kao što je Srbija. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close