Nastavak procesa uništavanja institucija, zakona i pravnog poretka

Nastavak procesa uništavanja institucija, zakona i pravnog poretka

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da kandidati za članove Fiskalnog saveta Srbije imaju podršku te stranke, a da je dužina studiranja kandidata za novog ombudsmana Zorana Pašalića dovoljan eliminacioni faktor da ne bude zaštitnik građana.

- To je nastavak procesa uništavanja nezavisnih institucija koji vlast sprovodi petu godinu i samo neobavešteni ljudi su iznenađeni. Za Pašalića je dužina studiranja dovoljna da bude eliminacioni faktor. Pola u šali, pola u zbilji, njegov prelazak iz Skupštine Fudbalskog kluba Crvena zvezda u Skupštinu Partizana čini ga pravim Preletačevićem - izjavio je Živković danas u Narodnoj skupštini.

On je rekao da kandidati za Fiskalni savet imaju podršku Nove stranke, jer su posao radili na valjan način.

- Na funkciji ih je održala poslovična servilnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića prema nekim centrima... Vučić nije smeo da ih smeni. Posao rade u najboljoj nameri, sa mnogo znanja i iskustva - izjavio je Živković.

On je ocenio da se radi na urušavanju institucija, zakona i pravnog poretka, što vidi i kroz štrajk u kragujevačkom Fijatu.

- Imamo pobedu tajnog ugovora nad Ustavom i zakonima. Premijerka Ana Brnabić je prvo optužila štrajkače da su eksponenti političkih interesa, a onda odlazi tamo i magičnim štapićem rešava nešto što nije rešeno. Da li će početi pregovore, ko će da plati štetu? Ugovor je loš od početka i nije kriva ova vlast, ali je imala pet godina da popravi taj ugovor, kako bi Srbija imala koristi, što nije uradila - izjavio je Živković i dodao da je frapantno saznanje da je Fijat oslobođen plaćanja poreza i doprinosa i da od subvencija koje dobija od države Srbije može tri godine radniku da isplaćuje platu.

On je naveo i da je logično očekivati da sledeće godine, kada istekne ugovor, Fijat napusti Srbiju, što je posledica ponašanja aktuelne vlasti. Kao jedan od problema zbog kojih bi ta kompanija mogla da ode, naveo je obećanje dato Fijatu da će auto-put od Kragujevca do Batočine biti završen, ali je to još uvek daleko od realizacije.

Beogradski izbori su prvi korak ka ponovnom vraćanju Srbije u normalno zdravo društvo, zaključio je Živković.

 

Tekst: Fonet

mm

Press služba

Leave a Reply

Close