Nastavlja se divljanje gradskih čelnika: Beograđani ostavljeni bez brojnih linija javnog prevoza

Nastavlja se divljanje gradskih čelnika: Beograđani ostavljeni bez brojnih linija javnog prevoza

Nakon što su punih godinu dana, zbog rekonstrukcije Trga republike, sugrađani koji koriste gradski prevoz bili prinuđeni, zbog skraćenih trasa, da presedaju, stigla je nova poražavajuća vest - pojedine ne samo da nisu vraćene na stare trase, nego su i potpuno ukinute.

Poseban bezobrazluk nadležnih ogleda se u tome što nije izdato apsolutno nikakvo objašnjenje ni obrazloženje, što jasno svedoči o nivou poštovanja gradskih službi prema građanima. Tako su, recimo, trolejbuske linije 19 i 28 potpuno ukinute, linija 22A je izmenjena do daljnjeg, a autobusi na trasi 43 i 96 saobraćaće skraćeno, samo do Pančevačkog mosta. Da ne govorimo o tome što je prolazak kroz grad, a pogotovo prelazak Pančevačkog mosta postao nemoguća misija od kad su večiti zamenik gradonačelnika Goran Vesić i njegova banda rešili da, bez ikakvog plana o regulisanju saobraćaja, raskopaju svaki ćošak prestonice. Da ne govorimo dalje o uslovima vožnje u javnom gradskom prevozu, neispravnim vozilima, klimi koja leti ne radi, grejanju koje je zimi u kvaru, i čekanju na isti u nedogled. Sada je nivo diskriminacije stanovnika prigradskih naselja dostigao svoj vrhunac, a oni ostavljeni da se sami snalaze u obavljanju svakodnevnih obaveza.

Zbog svega navedenog, na šta konstantno upozoravamo, Gradski odbor Nove stranke Beograd zahteva objašnjenje od Vesića zašto konstantno ponižava sugrađane i zašto ih dodatno diskriminiše, pored svih bahanalija koje sprovodi na dnevnom nivou širom grada. Da li je možda tačna informacija koju je NOVA dobila, da je razlog ovakvog divljanja, to što kocke na Trgu republike ne mogu da izdrže toliki teret autobusa i trolejbusa, pa je "genijalni" Vesić, stručnjak opšte prakse, rešio problem tako što je maltene skroz ukinuo gradski saobraćaj na Trgu i oko njega? 

Ali mi zato nećemo sedeti i čekati njegov odgovor, naša borba traje svakodnevno i nastaviće se sve dok ovom bahato, kriminalnom režimu konačno ne budemo videli leđa. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close