Ne sme se dozvoliti inicijativa za podizanje spomenika Miloševiću

Ne sme se dozvoliti inicijativa za podizanje spomenika Miloševiću

Povodom saznanja da su Građani za trajno obeležavanje ličnosti Slobodana Miloševića i Udruženje građana "Sloboda", a uz podršku Socijalističke partije Srbije podneli inicijativu za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću, Forum mladih Nove stranke smatra da se ova inicijativa ne sme dozvoliti.

Gušenje medija, izborne krađe, politička ubistva, nacionalizam, fašizam, korupcija, vođenje besmislenih ratova su stvari protiv kojih smo se u poslednjih pet godina borili i borićemo se. To sve oslikava političko delovanje Slobodana Miloševića i smatramo da je nedopustivo da se nekome poput njega podigne spomenik, ne samo u Beogradu, već u bilo kom delu Srbije.

Ne želimo da živimo u društvu u kome će se veličati ideje koje se vezuju sa Slobodana Miloševića. Forum mladih NOVE će se svim dozoljenim sredstvima usprotiviti podizanju spomenika i veličanju osobe koja je direktni krivac za sankcije, inflaciju, bezumne ratove.

Naša je dužnost da građani Srbije ne žive u državi u kojoj se veličaju ratni zločinci, već u modernoj, evropskoj, poštenoj Srbiji. Srbiji u kojoj ćemo slediti ideju dr Zorana Đinđića.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close