Neophodno pooštravanje kazni za "bakarnu mafiju
"

Neophodno pooštravanje kazni za “bakarnu mafiju
”

Zbog uništavanja telekomunikacionih kablova na uglu ulica Zdravka Čelara i Preradovićeve, danas je preko pet hiljada Beograđana ostalo bez signala svojih fiksnih telefona. Za otklanjanje ovakve štete, neophodna su znatna sredstva, a ovo nije prvi put da građani trpe zbog aktivnosti takozvane "bakarne mafije". Česte su i krađe naponskih kablova i nosača dalekovoda. 


- Kada policija i pronađe počinioce ovih dela, oni dobijaju kazne koje su manje nego što je korist koju ostvare krađom, čime se kazna i kao pojam obesmišljava - navodi član Gradskog odbora Nove stranke Beograd, Dragoslav Miletić.

Kako Miletić ocenjuje, neodgovorna vlast na taj način omogućava i ovoj grupi kriminalaca da nesmetano funkcioniše na štetu građana i državnih preduzeća, odakle se kroz partijske uticaje i štetne ugovore od građana već krade naveliko.


Gradski odbor Nove stranke Beograd zahteva da se pod hitno pooštri kaznena politika kako bi se sprečilo bahato ponašanje pojedinaca na štetu celokupnog društva. Ujedno se zahvaljujemo tehničkoj službi Telekoma koja je reagovala najbrže moguće kako bi otklonila nastali kvar i omogućila građanima nesmetano korišćenje usluga fiksne telefonije.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close