Nije BIA keramičarska radnja, već državna institucija!

Nije BIA keramičarska radnja, već državna institucija!

Tokom skupštinske rasprave o predloženim zakonima i odlukama iz oblasti odbrane, narodni poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković naveo je da je loše u predloženim zakonima to što  ministar odbrane dobija ovlašćenja iz nadležnosti Generalštaba i što će moći  da odlučuje o listama unapređenja, a kao veliku nelogičnost u predloženom zakonu naveo je to što se neka mesta u vojsci po novim propisima mogu popuniti civilima.

„To znači da sutradan Dragica Nikolić može da  postane komandant brigade, ako to formacijsko mesto nije popunjeno oficirima“, rekao je Živković koji se posebno usprotivio najavljenoj privatizaciji vojne industrije koja, inače, sasvim solidno posluje. On je rekao da je logičnije da strani kapital uđe u niški aerodrom, nego u proizvodnju municije, ali da je "kod nas sve nelogično".

„Kod nas kupljeni avioni ne lete, stižu vozovima. Kod nas se u eri digitalizacije u vojsci uvodi poziv pozivara, a direktor BIA sam bira koga će da zaposli i koliku platu će da mu da, kao da je reč o keramičarskoj radnji, a ne o državnoj instituciji“,  rekao je Živković, a na dobacivanja naprednjaka  o akciji Sablja uzvratio je da ako se neko boji sablje, boji se opravdano, jer će se ona sigurno vratiti.

 

Izlaganje Zorana Živkovića pogledajte u video prilogu:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close