Niš: Aktivizmom protiv katastrofalne vlasti

Niš: Aktivizmom protiv katastrofalne vlasti

Vršilac dužnosti predsednika Gradskog odbora Nove stranke Niš Ivan Jovanović je, gostujući u emisiji Telepres na NTV, istakao da katastrofalne posledice naprednjačke vlasti zahtevaju što hitnije kolektivno buđenje. On je poručio da niški odbor NOVE nastavlja da deluje nesmanjenim intenzitetom, te pozvao građane da se pridruže borbi za bolji Niš.

 

Upitan da prokomentariše debatu između trojice bivših i sadašnjeg gradonačelnika Niša koja je u okviru Nedelje parlamentarizma bila održana u niškom Media centru, Jovanović je rekao da činjenica da je novinarima bilo zabranjeno prisustvo debati dovoljno govori o netransparentnosti ove vlasti:

- Ne vidim ni čime bi aktuelni gradonačelnik Perišić mogao da probudi pažnju, budući da je pola grada u mraku i u raskopanim ulicama. Sa takvim ljudima nema svrhe razgovarati, već ih jednostavno pobedom na izborima treba ukloniti sa političke scene.

 

Jovanović se osvrnuo i na Šestu redovnu konferenciju NOVE, održanu 24. oktobra, na kojoj su, naveo je, još više učvršćeni principi stranke i usvojena strategija budućeg delovanja usmerenog protiv loše naprednjačke vlasti:

- Mi, članovi NOVE, ne smemo da dopustimo da nas katastrofalna Vučićeva politika natera na apatiju i letargiju. A to ne smeju ni građani. Zato ih pozivamo da nam se pridruže u našoj borbi jer je krajnje vreme za kolektivno buđenje.

 

Šef niškog odbora je istakao i da NOVA intenzivno radi na jačanju svoje infrastrukture, te najavio skoro osnivanje odbora u Aleksincu i Knjaževcu. Takođe je napomenuo da je veliki broj članova NOVE u Nišu i velika podrška Nišlija uopšte, te da ukazano poverenje NOVA svojim delovanjem ne sme i neće izneveriti.

 

 

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori