Niš je u mraku - osvetlimo ga!

NiÅ¡ je u mraku – osvetlimo ga!

Grad pred bankrotom, komunalni sistemi u kolapsu, mračne i prljave ulice pune rupa, rezultat su trogodišnjeg rada aktuelne vlasti. Niš je na korak od toga da ga proguta mrak – i figurativno i bukvalno.

 

Dok se propagira štednja i domaćinsko poslovanje, gradska javna preduzeća ponašaju se rasipnički. Zapošljavaju se zaslužni stranački kadrovi, troši se bez kontrole, iznajmljuje se poslovni prostor pod izgovorom da grad ne poseduje odgovarajući. Svu tu bahatost,  nažalost, plaćaju osiromašeni građani Niša kroz neopravdano visoke račune komunalnih usluga.

 

Gradski budžet postao je samo instrument za namirivanje plata funkcionera, zaposlenih u gradskoj administraciji i javim preduzećima i ustanovama. Obaveze prema porodiljama, stipendijama za talentovane učenike i sportiste su u višemesečnom kašnjenju i pitanje je njihove realizacije. Ali kašnjenja nema za plate funkcionera. Nedavno doneto rešenje o ukidanju funkcionerskog dodatka, a posebno reakcije velike većine onih koji su ga koristili, pokazuje bahatost lokalne vlasti. Ne poštuju se odluke Saveta za borbu protiv korupcije niti propisi koje je donela država. Lokalna vlast se jednostavno ponaša kao država u državi, koju nije briga ѕa probleme građana.

 

Građanima Niša nudi se samo mrak, počev od medijskog, jer niko od gradskih funkcionera, iako su donedavno drugačije govorili, nije podigao glas protiv kriminalno zamišljene privatizacije Niške televizije. Velika većina novca koju je grad opredelio za projektno finansiranje lokalnih medija, pripala je medijima bliskim vlasti koji slede ponašanje svojih mentora – odbili su monitoring nad njihovim izveštavanjem.

 

Nova stranka se ne miri sa ovakvom situacijom i poziva Nišlijke i Nišlije da, kao što su to i u prošlosti uvek činili, složno ustanu protiv ponižavanja, pljačkanja, izneverenih obećanja i bahatosti vlasti koja nas galopom vodi u propast. Pozivamo naše sugrađane da odbrane svoj grad i hrabro iskažu građanski bunt na mitingu demokratske opozicije u subotu, 12. septembra, u 14 časova na platou kod Kalče. Dokažimo im da nas nije lako zaplašiti i da smo spremni da se borimo protiv mraka. Dođite da zajedno osvetlimo Niš.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close