Niš: Naprednjaci nesposobnost prikrivaju optužbama

Niš: Naprednjaci nesposobnost prikrivaju optužbama

Paranoično saopštenje Srpske napredne stranke, u kojem optužuju “sve da su se udružili protiv njih“, a da su dobri jedino njihovi čelni ljudi koji vode Niš, predstavlja pokušaj prikrivanja nesposobnosti, kriminalnog rukovođenja i obračuna sa neistomišljenicima.

 

Gradski odbor Nove stranke podseća SNS na brojna obećanja, koja su ostala samo slovo na papiru.

Obećana radna mesta, nove fabrike i velike investicije, sa početka mandata, ostala su samo obećanja. Ova lokalna vlast nije dovela nijednog stranog invetitora, nije izdala nijednu dozvolu za izgradnju fabrike. Za to su bez sumnje odgovorni oni, a ne građani i politički neistomišljenici na koje pokušavaju da svale krivicu.

Jedino u čemu je ova lokalna vlast bila uspešna jeste proizvodnja afera, nenamensko trošenje novca iz gradskog budžeta i udomljavanje zaslužnih stranačkih kolega. Da podsetimo samo na najkrupnije primere:

- štimovani tender za gradski prevoz, na kojem su svi ponuđači namireni, a gradski budžet oštećen za oko milion evra, što je i sudski potvrđeno

- nenamenski potrošeno oko milijardu dinara iz gradskog budžeta, što je dokazao izveštaj Državne revizorske institucije

- dodeljivanje poslova bez raspisanih tendera

- oko pola milijarde dinara potrošeno za zarade zaposlenih u gradskim institucijama mimo važećih propisa

- kolaps javnih gradskih preduzeća, koji finansiraju građani Niša kroz visoke račune za njihove usluge

     

Očigledno je da lokalne moćnike hvata strah od predstojećih izbora i njihovih rezultata, pa paranoičnim optužbama i svaljivanjem krivice na druge pokušavaju da prikriju sopstvenu nesposobnost. Gradski odbor Nove stranke Niš poziva svoje sugrađane da ne pokleknu pred manipulacijama serviranim od strane SNS-a, da bez straha izađu na izbore i svojim glasom kazne one koji su Niš doveli na rub egzistencije. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close