Niš: Nasilje i govor mržnje postali svakodnevica

Niš: Nasilje i govor mržnje postali svakodnevica

Nova stranka oštro osuđuje podmetanje požara u jednoj prodavnici i ispisivanje grafita mržnje na nekoliko objekata trgovačkog lanca „Idea“  u Nišu i zahteva od nadležnih da pronađu vinovnike ovih događaja i primereno ih kazne.

Jezik mržnje vratio nas je, nažalost, u devedesete, kada je Srbija prolazila kroz najgori period u novijoj istoriji. Mržnja, ksenofobija, nacionalizam, šovinizam, pozivanje na linč onih koji nisu kao mi, vraćaju se na mala vrata, što unosi nesigurnost među građane i vraća sećanja na sve što smo tada preživeli. Pogotovo jer su se tada na vlasti nalazili isti ljudi kao i danas.

Nova stranka smatra da nadležni organi moraju da obezbede sigurnost svih građana bez obzira na nacionalnu pripadnost, kao i svih privrednih subjekata, bez obzira na poreklo kapitala.

Očekujemo da se oglasi i novoosnovani Savet za bezbednost grada Niša i preduzme odgovarajuće mere kako bi se građani Niša osećali sigurno. Ovo telo, da podsetimo, oformljeno je kako bi radilo na identifikaciji bezbednosnih problema u zajednici, određivanju prioriteta delovanja i donošenju strateških akcionih planova. Ovaj događaj je idealna  prilika da opravda svoje formiranje i postojanje.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close