Niš: Nova stranka ostaje dosledna opozicija Vučićevom režimu

Niš: Nova stranka ostaje dosledna opozicija Vučićevom režimu

Predsednik Gradskog odbora Nove stranke Niš Ivan Jovanović je na današnjoj konferenciji za medije saopštio da NOVA neće učestvovati u razgovorima tzv. niške opozicije, jer „većina učesnika tih sastanaka nikako ne može da dokaže svoje opozicione delovanje protiv korumpirane naprednjačke vlasti“.

 

- Nova stranka je otvorena za razgovore i eventualnu saradnju sa drugim strankama, izuzev stranaka na vlasti i onih koje na bilo koji način podržavaju trenutni režim. Otvoreni smo za saradnju i sa udruženjima građana, pojedincima, sindikatima, sa svima koji su se dokazali kao dosledni opozicionari korumpiranoj vlasti Aleksandra Vučića i njegovih trabanata. Nećemo se baviti kvaziopozicionim strankama, njihovim delovanjem i akcijama, već ćemo svoj politički rad usmeriti protiv stranaka koje čine lokalnu vlast i stranaka koje ih na bilo koji način podržavaju – rekao je Ivanović.

Predsednik niškog odbora je naglasio da NOVA neće učestvovati u razgovorima tzv. niške opozicije:

- Većina učesnika tik sastanaka nikako ne može da dokaže svoje opoziciono delovanje protiv režima, na lokalnom ili nacionalnom nivou!

 

Organizacija Nove stranke u Nišu je 12. decembra održala Izbornu konferenciju na kojoj su izabrani predsednici i članovi lokalnih odbora. Za predsednika Gradskog odbora izabran je Ivan Jovanović, dosadašnji vršilac dužnosti predsednika ovog odbora. Za predsednicu Opštinskog odbora Palilula izabrana je Ljiljana Jovanović, za predsednika Opštinskog odbora Pantelej Dragan Ivić,  za predsednika Opštinskog odbora Crveni Krst Srđan Cekić, dok je za predsednika Opštinskog odbora Medijana izabran Nebojša Vasić.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close