Niš: Režimska pljačka kroz taksu za RTS

Niš: Režimska pljačka kroz taksu za RTS

Gradski odbor Nove stranke u Nišu upozorava da je na delu još jedna pljačka građana Srbije, preko računa za struju, a na ime plaćanja takse za Radio-televiziju Srbije.

Na novim računima za struju uračunata je taksa za javni servis i to bez izuzetaka. Računi za sve kategorije potrošača električne energije opterećeni su sa još po 150 dinara. Elektroprivreda Srbije, koja nije registrovana za naplatu taksi, ali to radi uz blagoslov režima, naterala je vlasnike više brojila da za svako od njih plaćaju taksu, kao i skupštine stanara za brojila za zajedničku struju (za osvetljavanje hodnika, rad liftova, rad podstanica itd).

Ostavljena je i mogućnost podnošenja prigovora za oslobađanje od ovog nameta, ali podnošenje prigovora ne odlaže plaćanje. O prigovorima odlučuje Radio-televizija Srbije, koja nema podatke o brojilima, broju i kategorijama potrošača, što upućuje da će odlučivanje o prigovorima potrajati. A dotle taksa mora da se plaća. Ili sledi prinudna naplata.

Nova stranka poziva nadležne da ukine taksu za Radio-televiziju Srbije, koja predstavlja nepotrebni namet za ionako osiromašeni narod. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close