Niš: SNS računica = Zdravstveni pregled u zamenu za JMBG

Niš: SNS računica = Zdravstveni pregled u zamenu za JMBG

Srpska napredna stranka nastavlja bez ikakvih skrupula da manipuliše građanima Niša i podmićuje ih navodno besplatnim uslugama. Tako je i danas, uz prisustvo gradonačelnika Zorana Perišića, organizovala „besplatno“ merenje šećera u krvi ispred TC Kalča. Besplatno svakako nije bilo, jer je to naplaćivala uzimanjem JMBG i drugih identifikacionih podataka od građana.

 Gradski odbor NOVE u Nišu zgrožen je ovakvom zloupotrebom medicine u svrhe kampanje. Da imaju iole ljudskosti u sebi, niški naprednjaci ne bi iskorišćavali brigu svojih sugrađana za sopstveno zdravlje i na račun toga ubirali lične podatke koje će kasnije, očigledno, koristiti za „disciplinovanje“ njihove izborne volje. Vrhunac bahatosti je to što se ova sramotna akcija obavlja pod patronatom gradonačelnika Zorana Perišića, inače kardiologa. Ovim je Perišić svoje naprednjaštvo stavio ispred svoje lekarske struke i njenim politizovanjem bezočno ukaljao profesiju koja bi trebalo da bude najčasnija.

Pored neetičnosti i ljudske nedostojnosti današnje akcije, ukazujemo i na njenu nezakonitost. Pozivanjem građana na lekarske preglede na ulici, prekršen je Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji jasno definiše mesto i uslove za pružanje zdravstvenih usluga. Takođe, prekršen je i Zakon o finansiranju političkih stranaka, kojim se političkim strankama zabranjuje humanitarni rad, kao i zloupotreba javnih resursa u stranačke reklamne svrhe.

Niški odbor NOVE traži od Agencije za borbu protiv korupcije, Ministarstva zdravlja i zdravstvene inspekcije da hitno reaguju i spreče ovakvu kupovinu glasova kojom se krši više zakona. Građanima poručujemo da budu oprezni, jer ih „besplatni“ lekarski pregledi danas, sutra mogu koštati mnogo više no što svi možemo da platimo – nove četiri godine naprednjačke politike obmana, laži i sistematskog uništavanja našeg grada.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close