Niš: Zajedničkim, masovnim protestom protiv otimačine aerodroma

Niš: Zajedničkim, masovnim protestom protiv otimačine aerodroma

ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE OPOZICIONIH POLITIČKIH ORGANIZACIJA U NIŠU

 

Težak nasrtaj korumpiranog naprednjačkog režima na Niš, koji bi zarad svog plena da žrtvuje niški aerodom, zahteva organizovani, zajednički odgovor svih Nišlija, zbog čega udružena niška opozicija poziva na beskompromisni otpor i protest u danu kada gradski odbornici budu odlučivali o sudbini naše vazdušne luke.

Podržavamo odlučnost građanskih aktivista i organizacija u borbi protiv otimanja niškog aerodroma, kao i hrabre pojedince koji su u javnosti iznosili istinu potkrepljenu stručnim analizama. Pozdravljamo i stav da je političko delovanje jedino koje može dati rezultate u očuvanju interesa građana i u sprovođenju reformi sistema do dna urušenog od strane naprednjačke vlasti. Zato je važno da borbu zajedničkim snagama, na svim frontovima i sa našim sugrađanima, nastavimo na terenu na kojem je možemo i dobiti – političkom.

Režimski odbornici dobili su nalog od svog partijskog šefa, a odbornici niške opozicije poručuju im da poslušaju jasan stav svojih sugrađana jer račune polažu upravo njima. To ćemo im i staviti do znanja u gradskom parlamentu – na sednici, ali i ispred njega – na ulici, sa građanima. Odlučni smo i rešeni da ovu borbu dobijemo i da naše zajedničko i jasno „NE OTIMAČINI!“ bude početak kraja naprednjačkog režima i samovolji u Nišu.

Vidimo se uskoro! Niš, ispred zgrade Skupštine grada, Nikole Pašića 24. Datum i vreme ostavljamo naprednjačkim odbornicima da izaberu.

 

Saopštenje potpisuju:

  1. Demokratska stranka – Niš
  2. Dosta je bilo – Niš
  3. Dveri - Niš
  4. Levica Srbije – Niš
  5. Narodna stranka - Niš
  6. Niška inicijativa
  7. Nova stranka - Niš
  8. Pokret slobodnih građana - Niš
  9. Pokret za preokret - Niš
  10. Socijaldemokratska stranka - Niš
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close