Niška opozicija: Zaposleni u javnim preduzećima nisu Vučićevo belo roblje

Niška opozicija: Zaposleni u javnim preduzećima nisu Vučićevo belo roblje

Udružene opozicione političke organizacije u Nišu zahtevaju od Srpske napredne stranke da prestane da zaposlene u javnim preduzećima, gradskim i opštinskim upravama tretira kao belo roblje koje, pod ucenom i pretnjama, istovaruje na izrežirane dočeke i klicanje naprednjačkom vođi.

Praksa naprednjačkog interesnog udruženja da javne resurse i građane zloupotrebljava zarad svoje marketinške agende, očigledno je eskalirala, te tako pred sutrašnji dolazak Aleksandra Vučića u Niš, da bi otvorio istu fabriku po ko zna koji put i usput pokušao da „opravda“ otimanje aerodroma od Nišlija, kruže spiskovi ljudi koje pod prisilom treba dovesti na još jedan vašar obmana i manipulacija.

Opozicione stranke i pokreti upozoravaju da zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama nisu kvote kojima raspolažu mesni odbori vladajuće stranke. Stoga, ohrabrujemo naše sugrađane da odole pritiscima i ne saučestvuju u brutalnom falsifikovanju stvarnosti koje za cilj ima pljačku našeg aerodroma. Upravo zbog toga, u vreme planiranog, izrežiranog dočeka Aleksandra Vučića, organizovaćemo mobilne ekipe koje će obilaziti javna preduzeća i ustanove, kontrolisati njihov rad i podržati zaposlene da ostanu tamo gde, usred radnog vremena, i treba da budu – na radnim mestima za koja primaju platu iz javnog budžeta, a ne na partijskim skupovima.

Niška opozicija nastaviće beskompromisno da se bori protiv otimanja niške vazdušne luke, kako institucinalno, tako i na ulici, te će pružiti punu podršku građanskom protestu, zakazanom za sutra u 18 sati na Trgu kralja Milana.

Takođe, u četvrtak, 26. aprila, u 17 sati organizovaćemo otvorenu skupštinu na kojoj ćemo od svih gradskih odbornika, imenom i prezimenom, zatražiti da se javno izjasne da li će glasati protiv otuđenja aerodroma. Pred svakim odbornikom je izbor – da li će glasati po sopstvenoj savesti i u javnom interesu zbog kojeg su i birani, ili će svoje ime zauvek obeležiti sramotom jer su dozvolili pljačkanje Niša.

 

Saopštenje potpisuju:

  1. Demokratska stranka – Niš
  2. Dosta je bilo – Niš
  3. Dveri - Niš
  4. Levica Srbije – Niš
  5. Narodna stranka - Niš
  6. Niška inicijativa
  7. Nova stranka - Niš
  8. Pokret slobodnih građana - Niš
  9. Pokret za preokret - Niš
  10. Socijaldemokratska stranka - Niš
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close