Niška skupština krije svoj (ne)rad od građana

Niška skupština krije svoj (ne)rad od građana

Izostanak televizijskog prenosa sednica Skupštine grada Niša potvrda je ne samo neorganizovanosti lokalne vlasti, već i netransparentnosti njenog (ne)rada. Očigledno je da lokalni vlastodršci žele da po svaku cenu prikriju svoju nesposobnost, pa i po cenu gušenja prava građana na informisanost.

Odlaganje sednice niškog parlamenta, zbog protesta opozicije izazvanog izostatkom televizijskog prenosa skupštinskih sednica, dokazalo je površnost i nezainteresovanost lokalne vlasti za svoj posao. Tome u prilog ide i izjava predsednika Skupštine grada da je tek pola sata pred početak sednice saznao da prenosa neće biti. Još jednom se pokazalo da kada se radi o građanima Niša koji imaju pravo da budu obavešteni, lokalna vlast ne preduzima ništa, ali kada je potrebno da se zaposle stranački kadrovi, tada sve besprekorno funkcioniše.

Nova stranka zahteva od niških čelnika da prihvate makar moralne konsekvence svoje nesposobnosti i bahatosti i da podnesu ostavke. Neophodno je što pre raspisati vanredne lokalne izbore u Nišu, kako bi građani mogli da izaberu neke bolje i sposobnije ljude i dobiju vlast kakvu naš grad zaslužuje.

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori