Norbert Cvijanov o izborima za Savete nacionalnih manjina: Prestanite više!

Norbert Cvijanov o izborima za Savete nacionalnih manjina: Prestanite više!

Na izborima za Savete nacionalnih manjina ništa neočekivano. Pobedili su dobrim delom njihovi. Prste je opet uplela Srpska napredna stranka, skoro u svim savetima. Ako ne direktno, onda indirektno, preko svojih koalicionih partnera sa kojima drže vlast na lokalu i na republičkom nivou. Njihova želja, bahata želja i ovisnost o vlasti i kontroli svega je opet kulminirala. Da li im je stalo do nacionalnih manjina? Naravno da nije. Njima nije stalo ni do Srba, ni do Srbije. Jer da im je stalo, ne bi radili ovo što rade. Ne bi bezobzirno pljačkali, manipulisali medijima, ucenjivali, podmićivali i plaćali za glasove, to je ono što ih drži na vlasti.  

Bilo je svakako pritužbi, masovnog ubacivanja glasačkih listića i falsifikovanja izborne volje građana. Režiranje pobede kandidata bliskih SNS, lažno predstavljanje kao pripadnik ove ili one nacionalne manjine. Kupovina bonovima onih najugroženiji da bi glasali za one koje podržava „on". Negde su elektori čak i napustili skupštinu, jer su vršili pritisak nad njima iz Srpske napredne stranke.

Teror koji se nadvio ne samo nad nacionalnim manjinama, već nad celokupnim stanovništvom Srbije, veoma je blizak teroru koji je vladao 30-ih i 40-ih godina prošlog veka.

Useljavate se u državne vile, otimate državno zemljište, na krajnje neprimeren i nezakonit način trošite državni novac kupujući od svojih članova firme. Šta je granica? Dokle želite da idete? Ima li kraja? Želite li potpunu kontrolu nad svim segmentima društva? Šta je dovoljno, Aleksandre? Nikad i ništa ti nije dosta? Ostavi Srbiju ljudima koji žele da naprave nešto od nje. Nemoj samo da izmišljaš da si ti najbolji i da najviše radiš, jer zapravo ti ne radiš ništa. Nikad nisi, niti ćeš. Najobičniji si manipulant i nitkov. Imaš sve, pa šta ti još treba? Želiš li sve medije, pa i svaku radio-stanicu u svakom selu na svakom jeziku? Prestanite više. Prestanite!

Autor: Norbert Cvijanov, potpredsednik Nove stranke

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close