NOVA apeluje na smirivanje tenzija u društvu nakon brutalnog incidenta ispred Predsedništva

NOVA apeluje na smirivanje tenzija u društvu nakon brutalnog incidenta ispred Predsedništva

Nova stranka najstrože osuđuje brutalan incident koji se sinoć dogodio ispred zgrade Predsedništva, nakon još jednog protesta #1od5miliona, apelujući na smirivanje tenzija, koje su, kako verbalno, tako i fizički, dovedene do tačke usijanja.

Ne možemo takođe a da se ne zapitamo da li jedan student sa papirom u ruci predstavlja toliku opasnost po aktuelni režim, ili je on, pak, pretučen kao simbol svih onih desetina hiljada demonstranata koji mesecima na ulicama Srbije javno, ali što je najvažnije - mirno, iskazuju svoje nezadovoljstvo vlašću. Posebno zabrinjavaju navodi da su silu primenili i delom pripadnici privatnog obezbeđenja, te je nemoguće ne primetiti da se ponavlja scenario sukoba u podzemnom prolazu ispod Terazija, posle inauguracije predsednika Aleksandra Vučića.

Nova stranka zato pita da li pomenuto dokazuje da su policija i službe zadužene za održavanje javnog reda i mira nesposobne za obavljanje svog posla, pa im je neophodna pomoć "sa strane", ili je Predsedništvo, kao i čitava država, privatizovano i pretvoreno u jedan veliki splav sa izbacivačima na vratima.

Javnost u Srbiji ima pravo da zna ko su lica angažovana da fizički nasrnu na građane, jer, ukoliko su tačne pretpostavke dela javnosti da su u pitanju pripadnici Vojske Srbije, to će biti prvi put, još od mračnog doba 90-tih i demonstracija 9. marta 1991. godine, da se vojska izvodi na ulicu. A tadašnji epilog događaja svima nam je nažalost dobro poznat.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close