NOVA Beograd: Još jedna u nizu katastrofa u GSP

NOVA Beograd: Još jedna u nizu katastrofa u GSP

NOVA Beograd: Još jedna u nizu katastrofa u GSP

Iako Gradski odbor Nove stranke Beograd već mesecima konstantno upozorava na katastrofalno stanje u javnom gradskom prevozu, apelujući na prestoničke čelnike da izveštaj o tehničkom pregledu vozila dostave na uvid javnosti, situacija je sve alarmantnija.

Tako smo i juče bili svedoci još jedne nesreće, kada se na Avalskom putu, kod skretanja za Zuce, autobus GSP-a zapalio. Srećom, žrtava nije bilo, ali nakon brojnih udesa, izletanja sa puta, zakucavanja u objekte pored kolovoza i sličnih nezgoda, postavlja se pitanje dana kada će se ovo igranje ljudskim životima završiti tragičnim posledicama. Beograđani su u međuvremenu prepušteni na milost i nemilost večitog zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i doktora Radojičića koji misli da je gradonačelnik, a zapravo se ništa ni ne pita. Prepušteni letnjem režimu vožnje gde nisu ni sigurni da će prevoz ikada dočekati, a onda kada ga i dočekaju, u njega bolje da ne ulaze, jer će biti suočeni sa podatkom prema kojem u 285 vozila javnog prevoza klima uređaji u 62 ne rade, dok u 28 čak uopšte ni ne postoje. Da ne govorimo o zimskim uslovima, kada je ispravnost zimskih guma vrlo diskutabilna, dok o grejanju možemo samo da sanjamo.

Zbog svega pomenutog NOVA Beograd nastaviće da svakodnevno upozorava gradski vrh da naši i životi naših sugrađana nisu njihova igračka, već nešto što svakoj, pa i ovoj "naprednoj" vlasti, mora biti prioritet. Sve dok ih zajedničkim snagama, kao što im na protestima mesecima svake subote pokazujemo nezadovoljstvo, ne pošaljemo u političku prošlost, gde im i jeste mesto.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close