NOVA Beograd zahteva od nadležnih da saopšte pravu istinu o požaru na deponiji u Vinči

NOVA Beograd zahteva od nadležnih da saopšte pravu istinu o požaru na deponiji u Vinči

Nakon što je javnost uznemirila vest da je deponija u Vinči ponovo u plamenu, Gradski odbor Nove stranke Beograd ukazuje na još alarmantniju činjenicu da nadležni i ovoga puta, kao i prošle godine kada je gorela gotovo mesec dana, kriju pravu istinu od građana.

Naime, iako je poznato da izlaganje vazduhu u kojem je povišen nivo PM čestica može dovesti do respiratornih infekcija i uopšteno ugroženog zdravlja ljudi, Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima sramno tvrdi da je sve pod kontrolom i da Beograđanima ne preti nikakva opasnost. Odgovor u tipično naprednjačkom stilu posledica je činjenice da je aktuelni režim proteklih godina posekao svako drvo ili travku koja se isprečila na putu njihovih megalomanskih, kriminalnih projekata gradnje ili rekonstrukcije, dok je građanima prestonice preostalo da se od ovakve ili sličnih situacija sa zagađenjem vazduha brane jedino maskama, pošto prirodnog zaštitnika više nemaju.
 
NOVA Beograd stoga zahteva da se javno saopšti prava istina, s obzirom na to da poslednji snimci pokazuju da vatre u Vinči zaista ima, kao i korake koje će preduzeti u saniranju problema. Još jednom upozoravamo gradske čelnike da ovaj grad ne pripada njima, već isključivo Beograđanima, kao i da sve brže otkucava sat do trenutka kada će ih upravo oni na izborima zauvek poslati na takvu istu deponiju političke istorije, gde im je i mesto. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close