NOVA Beograd zahteva zakonski osnov sporazuma o patroliranju turskih policajaca prestonicom

NOVA Beograd zahteva zakonski osnov sporazuma o patroliranju turskih policajaca prestonicom

U svetlu posete predsednika Turske Erdogana Srbiji, domaću javnost zatekla je nova vest - ubuduće će našim ulicama patrolirati turski policajci.

Nakon što je doktor Nebojša Stefanović i zvanično stavio potpis na tzv. Memorandum o sprovođenju zajedničkih policijskih patrola, postalo je jasno da je samozvani predsednik Vučić svoje učenje diktaturi od uzora Erdogana podigao na novi nivo. Kao da nije bilo dovoljno što će se srpskim policajcima rame uz rame pridružiti uniformisana lica iz Kine, građani su ponovo ostali uskraćeni za ključne odgovore na pitanja koja je predsednik Nove stranke Zoran Živković već, u vidu poslaničkog pitanja, postavio ministru Stefanoviću - na osnovu kog člana zakona je dozvoljena zajednička saradnja patrola srpske i turske policije, da li je potpisani Memorandum u skladu sa Ustavom i zakonima naše zemlje, kao i da li je takva vrsta saradnje uopšte u skladu sa obavezama Srbije u procesu priključenja Evropskoj uniji?
 
Gradski odbor Nove stranke Beograd stoga zahteva da građani prestonice što pre dobiju konkretno obrazloženje za akciju ovakve vrste. Kako su mediji preneli, u pomenutom Memorandumu stoji da će zadatak budućih turskih patrola biti "ispomoć u sprovođenju javnog reda i mira", te ne možemo a da ne primetimo da su oni koji napredno urušavaju javni red i mir u Beogradu, ali i dostojanstvo službenih lica, pre svega upravo predstavnici aktuelnog režima. Baš zbog toga glavni grad Srbije godinama unazad, umesto moderne, evropske prestonice 21. veka, sve više liči na poprište nekog žestokog sukoba, iza kojeg ostaju samo nepovratno razrovane ulice, uništen njegov urbanistički i istorijski identitet, ali zato sve dublji i sve puniji džepovi nekih Vesića, Radojičića, i njima sličnih.
 
Zbog svega navedenog, NOVA Beograd apeluje na svoje sugrađane da nam se pridruže u borbi za koju se svakodnevno zalažemo - borbi za poboljšanje izbornih uslova, borbi koja će režimu već iduće godine zadati udarac koji će ih povesti putem političkog smetlišta, gde je i njima, kao i svim njihovim plagiranim doktoratima i potpisanim Memorandumima odavno mesto. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close