Nova i DS potpisale Inicijativu upućenu REM-u i RTS-u

Nova i DS potpisale Inicijativu upućenu REM-u i RTS-u

Koalicija Demokratske stranke i Nove stranke potpisala je Inicijativu opozicionih pokreta koja će biti upućena Radio televiziji Srbije i Regulatornom telu za elektronske medije u kojoj se zahteva otklanjanje različitih propusta u radu REM-a i uspostavljanje podjednake zastupljenosti političkih aktera na javnom servisu.

Demokratska stranka i Nova kontinuirano predlažu rešenja za poboljšanje medijskih i stvaranje fer izbornih uslova i podržavaju različite inicijative nevladinih organizacija i civilnog sektora koje imaju za cilj da se građanima omogući politički pluralizam i slobodni i nezavisni mediji.

Narodni poslanici Demokratske stranke i Nove stranke uputili su različita rešenja u skupštinsku proceduru kako bi se sprečila dalja zloupotreba medija u Srbiji. Pozivamo sve opozicione organizacije da podrže ove zakonske predloge kao osnovu za uspostavljanje ravnopravnog tretmana svih političkih subjekata u Srbiji.

Narodne poslanice Maja Videnović i Vesna Marjanović podnele su predloge izmena Zakona o elektronskim medijima kako bi se uveo princip odgovornosti članova Saveta REM-a i obezbedila jednakost različitih političkih opcija u programskim sadržajima. Pored toga, narodni poslanici Zoran Živković i Radoslav Milojičić podneli su zakonske predloge koji propisuju obavezno sučeljavanje, pod jednakim uslovima, svih učesnika izbornog procesa na nacionalnim televizijama.

Demokratija u Srbiji nalazi se na ozbiljnom testu, a izborni uslovi predstavljaju njihovo najbolje ogledalo. Iz tog razloga će, pored institucionalne borbe, Demokratska stranka i Nova stranka nastaviti borbu za sve građane u Srbiji i njihovo pravo da budu informisani putem slobodnih medija i kroz podršku svim dobronamernim inicijativama koje rade na uspostavljanju slobodnog društva. 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close