NOVA Knjaževac upozorava: Sela na Staroj planini bez vode puna dva meseca

NOVA Knjaževac upozorava: Sela na Staroj planini bez vode puna dva meseca

Opštinski odbor Nove stranke Knjaževac upozorava javnost na nehumane uslove života sa kojima su suočeni meštani sela Kalna i okolnih mesta na Staroj planini, koji već puna dva meseca nemaju vodu.

Naime, nakon našeg upozorenja, još u decembru prošle godine, na alarmantnu situaciju u pomenutom kraju, gde voda, i kad dođe, bude toliko slabog pritiska, što je čini nemogućom ne samo za piće, već i za ostale potrebe, poput održavanja elementarne lične i higijene domaćinstvo, ni do danas za ove ljude nema boljitka. Situacija je još poraznija kada se uzme u obzir da smo uveliko zagazili u 2020. godinu, a govorimo o problemima nedostojnim jedne evropske zemlje 21. veka, kao i koliko ironično onda zvuči bajka aktuelnog režima o digitalizaciji i razvoju seoskog turizma.

NOVA Knjaževac stoga zahteva od nadležnih lokalnih čelnika da pod hitno reaguju i reše problem snabdevanja vodom sela u okolini Stare planine, a na svoje sugrađane apeluje da zajedničkim snagama režim oteramo u političku istoriju, gde je možda bilo normalno živeti bez voda, ali pre par vekova, nikako na putu punopravnog članstva u Evropskoj uniji. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close