NOVA Knjaževac zahteva hitnu sanaciju urušenog dela kejskog zida na Svrljiškom Timoku

NOVA Knjaževac zahteva hitnu sanaciju urušenog dela kejskog zida na Svrljiškom Timoku

Opštinski odbor Nove stranke Knjaževac obaveštava javnost da je tokom protekle noći došlo do urušavanja dela kejskog zida na Svrljiškom Timoku kod metalnog mosta na delu gde se izvode radovi na izgradnji vrećaste brane.

Zbog pomenute havarije, čijim uzrokom se smatraju podzemne vode, postavlja se jasno pitanje koliko će koštati naknadni radovi i sanacija štete nastale ovim akcidentom, koji tek predstoje, a koji će svakako umnogome usporiti početak radova na izradi vrećaste brane koji su ionako i do sada bili u kašnjenju.

NOVA Knjaževac podseća sugrađane da od tzv. "male Venecije", koja je sredinom 60-tih godina prošlog veka krasila naše mesto, dok su Timokom plovili brojni čamci, a reka bila prirodno utočište svih Knjaževčana, sada nije ostalo ništa sem velikog rugla koje godinama propada.

Stoga zahtevamo od nadležnih inspekcija da pod hitno privedu kraju radove ili saopšte da isti, zbog navedenih podzemnih voda, nisu mogući, kako ne bismo više bili svedoci ruševine u centru Knjaževca koja ne samo što uništava identitet našeg mesta, već i ozbiljno ugrožava sadašnju i buduću bezbednost naših sugrađana.

 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close