Nezapamćeni slučaj sukoba interesa, nepotizma i mobinga radnika, i to sve u prosvetnoj sferi, već dugo je predmet borbe Knjaževčana, ali nažalost još uvek bez ikakvih rezultata i primenjenih sankcija.
 
Kako upozorava Opštinski odbor Nove stranke Knjaževac, direktor Osnovne škole "Dubrava" Slavimir Ilić i dalje obavlja pomenutu funkciju, iako je protiv njega podnet niz prijava, a Agencija za borbu protiv korupcije još u avgustu prošle godine donela i zvanično rešenje kojim se on sankcioniše preporukom za razrešenje sa javne funkcije. Da podsetimo, pomenuti ne samo što je u školi koju vodi zaposlio svoju sestru, ćerku, suprugu, bratanicu, kumu i još niz bliskih rođaka, pa čak i ćerku svog izabranog lekara, nego je i sopstveni položaj zloupotrebio nebrojeno puta - od bahatog parkiranja privatnog vozila usred školskog dvorišta, čime je konstantno ugrožavao bezbednost učenika, preko kopiranja svih radova na školi, krečenja, sadnje drveća, betoniranja, i na svoju kuću o istom trošku, pa sve do izbegavanja plaćanja računa kablovske televizije u svojoj kući, koju je povezao sa onom postavljenom u školi. Ni tu nije kraj Ilićevim zlodelima, upozorava NOVA Knjaževac, te je u nebrojeno slučajeva maltretirao školske radnike, a evidentirane su i brojne prijave neisplaćivanja pojedinaca, fiktivnih putnih naloga za račun drugih, pa do tvrdnje jednog od profesora da je direktor čak i fizički i verbalno više puta nasrtao na njega.
 
Kada se sve pomenuto, za šta su nadležnim organima podneti dokazi, uzme u obzir, postavlja se jasno pitanje zašto Ilić još nije razrešen javne funkcije, kada je preporuka Agencije za borbu protiv korupcije doneta još pre 6 meseci. Nova stranka Knjaževac stoga zahteva da se kaznena mera smesta sprovede u delo, kako jedna od najvažnijih sfera države i društva, što prosveta svakako jeste, ne bi više bila predmet zloupotrebe i kaljanja nedostojnih pojedinaca. Ujedno pozivamo svoje sugrađane, ali i sve građane Srbije, da nam se pridruže u aktivnoj i doslednoj političkoj borbi, kako bismo zajedno Srbiju vratili na put države koju će poštovati.