NOVA Leskovac traži hitnu reakciju države zbog napada huligana na romska naselja

NOVA Leskovac traži hitnu reakciju države zbog napada huligana na romska naselja

Gradski odbor Nove stranke Leskovac najstrože osuđuje sinoćnji sramni napad grupe naoružanih huligana na tri romska naselja, zahtevajući hitnu reakciju nadležnih organa.

Država je ta koja je dužna da obezbedi sigurnost i spokojnu svakodnevicu svakom svom građaninu, ali kako to, sa druge strane, očekivati kada je ovo već drugi put kako se isti atak ponavlja u Leskovcu, dok u medijima možemo videti sve više primera širenja mržnje na nacionalnoj i verskoj osnovi, dok brojni kesnofobični ispadi uzor imaju i u samom državnom vrhu.
 
Nemoguće je ovakve i slične primere nazvati ispadima ni tenzijama, jer oni nažalost postaju manir ponašanja i mantra koja se ponavlja sve češće i koja svoj koren nalazi upravo u ćutanju, pa čak i podsticanju države na mržnju. Ta mržnja širi se odavno i van granica naše zemlje, preteći da nas vrati u mračne tekovine nekih decenija kada nismo bezbrižno mogli ni da izađemo na ulice, a kamoli da razmišljamo o vrednovanju ljudskih prava i tekovina evropskih vrednosti.
 
Stoga NOVA Leskovac pruža snažnu podršku predstavnicima Romske partije da istraju u apelima državi, istovremeno ukazujući na neophodnost promptne i oštre reakcije policije i pravosudnih organa, kako se ništa slično više nikada ne bi dogodilo ne samo u leskovačkim romskim naseljima, već nigde u Srbiji, i kako bi ona konačno postala slobodna i sigurna zemlja za svakog svog građanina.
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close