NOVA najoštrije osuđuje ispisivanje antisemitskih grafita u Novom Sadu

NOVA najoštrije osuđuje ispisivanje antisemitskih grafita u Novom Sadu

Nova Stranka Subotica najoštrije osuđuje napade na Hrvatski dom u Novom Slankamenu, kao i ispisivanje antisemitskih i nacističkih grafita u Novom Sadu.

Duboko smo uvereni da iza ovog stoje falange i horde instruisane od strane osoba čiji su moralni i etički skrupuli približno isti njihovom IQ ali verovatno broja manjeg broja od broja cipela koji nose. Približavanjem datuma izbora, unošenjem straha i raspirivanjem mržnje, pojedine političke opcije vešto igraju na kartu "Zavadi, pa vladaj". Nemojmo zaboraviti da su danas isti oni na vlasti koji su 90-ih raspirivali mržnju, te njihovi sateliti i dan-danas prete sa davljenjem u Drini i sličnim, napominje NOVA Subotica.   

Evidentno da oni koji ne shvataju širinu Vojvodine i koji je svojataju ne razumeju šta je Vojvodina. Vojvodina je način razmišljanja i Vojvođani nisu samo oni koji tu žive vekovima, nego svi oni sposobni da teret širine nose u sebi, pa makar ovde živeli jedan jedini dan.

Smeštena na raskršću, otvorena sa svih strana, dovoljno široka da smesti sve koji je smatraju svojom, odolevala je i ranije najezdama, ali nikada nije bila tako opkoljena i stisnuta, i spolja i iznutra kao što je danas.

Paorski i ratarski geni navode ravničare da svet posmatraju od semena do klasa i od korena do krošnje, a u agronomiji se naspram reči korov nalazi reč kultura, sasvim slučajno? Korov niče i kada ne niče ništa drugo i odjednom su najglasniji oni koji bi, da se korov žanje, da bi imali pune ambare...

Korov se stoga mora sistematski uništavati, napominje Nova stranka Subotica, da ne bi preovladao u svim segmentima. Izgeda je to danas teže nego ikada i zato samo odlučnom borbom protiv korova vojvođanska ravnica može da preživi u duhu tolerancije, kao što vekovima to i čini.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close