Jovanović zahteva oštru reakciju ministra Nedimovića na bakljadu tokom policijskog časa u Nišu

Jovanović zahteva oštru reakciju ministra Nedimovića na bakljadu tokom policijskog časa u Nišu

Nakon što se grupa od četrdesetak nepoznatih mladića okupila sinoć u vreme policijskog časa u niškom naselju Palilula, kako bi sa krovova zgrada napravili bakljadu, potpredsednik Nove stranke Ivan Jovanović zahteva hitno sankcionisanje, koje ne sme biti završeno samo na legitimisanju.

Posebno je alarmantna činjenica da se među huliganima, za koje se osnovano sumnja da su članovi ili simpatizeri vladajuće Srpske napredne stranke, našao i predsednik niške opštine Palilula Aleksandar Ždrale. Stoga Gradski odbor Nove stranke Niš i Jovanović zahtevaju da se oglasi lično ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, koji je, početkom izbijanja pandemije koronavirusa u Srbiji, izabran za predsednika Štaba za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom upravnom okrugu. Sa te pozicije, Nedimović duguje Nišlijama, ali i svim građanima Srbije, objašnjenje kako je moguće da jedan visoki funkcioner režimske partije predvodi huligane koji uznemiravaju ljude noću i za to ne snose nikakve posledice, bilo krivične, bilo političke.

"Upozoravamo javnost da je na snazi politika lažnog kreiranja atmosfere u društvu, kako bi se stekao utisak veće podrške režimu koji nepovratno gubi snagu, ali i politika zastrašivanja, po principu "Ako nisi sa nama, protiv nas si". Apelujem na svoje sugrađane da ne strahuju od huligana, batinaša i baklji, jer je nasilje oduvek bilo dokaz isključivo nemoći. Nemoćni da očuvaju svoje pozicije, naprednjaci pribegavaju bestidnim metodama, koje su upravo Nišlijama odavno poznate, još iz mračnih 90-tih godina. Baš zbog toga na njih nećemo ćutati ni sada, već će sve pomenuto, čim ova izazovna vremena budu jednom iza svih nas, biti kažnjeno na predstojećim izborima i zauvek poslato na smetlište političke istorije, gde mu je i mesto", navodi Jovanović.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close