NOVA potpisala koalicioni sporazum "Demokratska Čukarica"

NOVA potpisala koalicioni sporazum “Demokratska Čukarica”

Opštinski odbor NOVE Čukarica potpisao je 8. marta koalicioni sporazum sa Demokratskom strankom i Socijaldemokratskom strankom o zajedničkom izlasku na izbore u ovoj opštini sa listom „Demokratska Čukarica – Zoran Alimpić“.

Predsednica OO NOVE Čukarica Katarina Đukić je tim povodom izrazila zadovoljstvo zbog potpisanog sporazuma i naglasila da joj je posebna čast što se njeno ime nalazi na listi čiji je nosilac Zoran Alimpić.

- Naša koalicija ima jasan cilj: da Čukarica ponovo bude jedna od najorganizovanijih i najuređenijih opština za život, rad i školovanje. Budući da imam 22 godine, moj zadatak će biti da aktiviram što više mladih ljudi. Prvi korak je izaći na izbore, pobediti apatiju i strah! Mladi treba da shvate da su jako biračko telo i moraju da se izbore za bolju i pravedniju Srbiju – rekla je Đukić.

Ona je navela i da će osnovni zadatak ove koalicije u predizbornoj kampanji biti direktni razgovor sa građanima:

- Želimo da slušamo građane, da čujemo koji su njihovi problemi i šta oni žele, a onda uz pomoć programa, učešćem u vlasti i kroz saradnju sa različitim institucijama, to i realizujemo.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i zamenik predsednika NOVE Vladimir Pavićević koji je pozvao Čukaričane da 24. aprila ove godine glasaju upravo za ovu listu:

- Mislim da se na ovoj listi nalaze oni ljudi koji na dostojan način mogu da zagovaraju politiku koja može da obezbedi prosperitet stanovnika Čukarice.

Potpisnice koalicione liste „Demokratska Čukarica“ su Demokratska, Socijaldemokratska i NOVA stranka, a pridruženi članovi su Zelena ekološka partija Zeleni, Sindikat penzionera Čukarice i Narodni pokret Srbije za Čukaricu. Nosilac liste je Zoran Alimpić čiji je rad Čukaričanima, ali i Beograđanima u celini, jako dobro poznat, budući da je ranije obavljao funkciju predsednika ove opštine, kao i gradonačelnika Beograda. Ovom prilikom, Alimpić je istakao da je danas ozvaničena koalicija okupila stranke oko programa „Čukarica 2020“, koji definiše konkretne mere razvoja ove opštine.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close