NOVA potpisala koalicioni sporazum za republičke izbore

NOVA potpisala koalicioni sporazum za republičke izbore

Nova stranka potpisala je danas koalicioni sporazum sa Demokratskom strankom i nekoliko saveza i pokreta, a na vanredne parlamentarne izbore 24. aprila će izaći na listi čiji je naziv "Za pravednu Srbiju".

Sporazum sa DS-om sklopili su Nova stranka Zorana Živkovića, Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini koji predvodi Tomislav Žigmanov, Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića i pokret Živim za Krajinu Boška Ničića.

Tom prilikom, Zoran Živković je rekao da postoje dve verzije Srbije - "jedna koju svi mi živimo svaki dan, a to je ponižena, poražena, neuređena, siromašna Srbija, i druga koja je u snu i virtuelnom svetu Vučića i njegove vlade i partije":
-Te dve Srbije se puno razlikuju, kao nebo i zemlja, i mi puštamo Vučića da sanja svoje mokre snove o Beogradu na vodi dok ova prava Srbija mora da živi bolje i pravednije. I zato je važno da se na ovim izborima iskoristi šansa, da ovi izbori krajem aprila ne budu izbori za političke stranke, nego za građane... da građani biraju svoju budućnost, a ne budućnost nas političara.

Predsednik DS Bojan Pajtić je nakon potpisivanja sporazuma rekao novinarima da su sporazum potpisale stranke koje su se i u prošlosti hrabro borile protiv režima Aleksandra Vučića. On je naglasio da je taj režim zasnovan "na lažima, obmanama, neznanju i pljački gradjana" a da će slogan izborne liste koju prevodi DS biti "Da živimo normalno, da živimo sada".

- Sada je vreme da se izađe na izbore - 75 odsto građana je nezadovoljno i ukoliko oni izađu na izbore doći će kraj bedi, očajanju i strahu koji je u Srbiji uveo Vučićev režim - rekao je on uz ocenu da "ako više od dve trećine glasača izade na izbore Vučić neće više biti na vlasti" .

 

 

Izvor: Beta
 

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori