NOVA pozdravlja oslobađajuću presudu predsedniku Foruma mladih Urošu Elekoviću

NOVA pozdravlja oslobađajuću presudu predsedniku Foruma mladih Urošu Elekoviću

Presuda kojom se predsednik Foruma mladih Nove stranke Uroš Eleković oslobađa odgovornosti za navodno organizovanje neprijavljenog protesta na dan inauguracije samozvanog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dokaz je da je pomenuta prekršajna prijava bila samo deo zloupotrebe državnih organa radi režimskog progona političkih neistomišljenika. 

Podsetimo, Eleković se teretio jer se 23. juna 2017. godine obratio na skupu povodom druge po redu inauguracije Vučića, što je bio tipičan atak na ljudske slobode i slobodu političkog izjašnjavanja. Nova stranka je i tada snažno reagovala, pitajući se za šta je kriv onaj ko se osmelio da, na dan kada je Vučić trošio narodne pare u Palati Srbija i veličao sebe, glasno kaže šta misli o tome. Posebnu težinu nosi i činjenica da je predsednik Foruma mladih NOVE tada bio i kandidat za gradskog odbornika, što je takođe jedan u nizu dokaza o obračunavaju režima sa političkim protivnicima.

Eleković je i tada istakao da pomenuta prekršajna prijava nije atak samo na njega, već na celo društvo, te da, u situaciji u kojoj je veliki broj ljudi zastrašen ili ucenjen, prihvata odgovornost da javno izrazi svaki vid nezadovoljstva. On je pri istom stavu hrabro i postojano stajao i do 10. maja ove godine, kada je ispravnost potvrđena i oslobađajućom presudom Prekršajnog suda u Beogradu.

Zadržavajući čvrstu poziciju mladog čoveka koji ostaje u Srbiji i bori se da ona više ne tone napredno, već postane mesto u kojem će njegovi vršnjaci moći slobodno da rade, napreduju i usavršavaju se i lično i profesionalno, Eleković je izrazio zadovoljstvo pomenutom odlukom suda, pogotovo u trenutku kada su politički pritisci na pravosudne organe sve veći, a njihov prostor da samostalno i u skladu sa zakonom odlučuju sve suženiji.

Nova stranka zato pozdravlja navedenu presudu, pozivajući još jednom sve da zajedničkim snagama savladamo strah i podignemo glas u borbi protiv režima koji je uzurpirao sve institucije, svakoga dana do pobede ih podsećajući da Srbija ne pripada njima, već njenim građanima.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close