NOVA poziva na protest Protiv diktature

NOVA poziva na protest Protiv diktature

Nova stranka pridružuje se pozivu organizatora protesta Protiv diktature i poziva svoje članove i simpatizere da u sredu, 31. maja, u 10 sati na platou ispred Narodne skupštine iskažu svoj bunt protiv nelegitimnog proglašenja Aleksandra Vučića za državnog poglavara.

Aleksandar Vučić je funkciju predsednika države prisvojio uzurpacijom – nasiljem nad institucijama, nasiljem nad pravom, nasiljem nad medijima, nasiljem nad zdravim razumom građana. Polaganje predsedničke zakletve uzurpatora Vučića biće još jedan igrokaz u kojem će se njegova lična posluga nadmetati u klicanju, a Srbija – namera mu je – u klečanju. No, građani ne kleče. Građani ne žele zakone na papiru, nego zakone neselektivno primenjene u praksi. Građani ne žele fabrike i puteve na slikama koje im uzurpator darežljivo vadi iz svojih kesa, dok su im džepovi i zemlja opustošeni. Građani žele državu, dostojanstvenu, a ne uzurpatorevu lakrdiju.

Srbija je na ivici da zakorači u ponor apsolutne Vučićeve samovolje i svevlašća. Krajnje je vreme da, vrednosno ujedinjena, a ne uskointeresno vođena, odlučno zastane i izmakne se unazad. Nova stranka je na to spremna i poziva građane da se „naprednom“ nasilništvu nad državom, u sredu suprotstave civilizovano i dostojanstveno. Na taj način ćemo pokazati da zdrava i časna većina ne prihvata model ponašanja moralno iskrivljene manjine.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close