NOVA Rakovica upozorava: Virus neplanskog zatvaranja ulica se širi Beogradom

NOVA Rakovica upozorava: Virus neplanskog zatvaranja ulica se širi Beogradom

Izgleda da je virus neplanskog zatvaranja i renoviranja saobraćajnica sa Gorana Vesića prešao i na funkcionere opštine Rakovica, jer smo ovih dana svedoci da su ulice, obnovljene pre samo nekoliko meseci, ponovo zrele za radove.

Osim što je to razlog da i gradski čelnici i njihovi gosti, koji su, ako je verovati beogradskim vlastima, pohrlili u glavni grad Srbije zbog svog tog „renoviranja“ i „ulepšavanja“, provedu sate u putu od tačke A do tačke B, članovi Opštinskog odbora Nove stranke Rakovica imaju još nekoliko pitanja za opštinske rukovodioce. 

"Kako to da je ulica Miška Kranjca, u kojoj se i nalazi zgrada opštine, posle nepunih godinu dana i šest meseci renoviranja i užasnih gužvi, ponovo zrela za obnovu? I da li je možda razlog to što se u istoj ulici nalazi i Opštinski odbor SNS-a, čije se prostorije poplave i pri najmanjoj kiši, a mi svi to plaćamo? Ko plaća i ko radi sva pomenuta renoviranja gradskih saobraćajnica za građane ostaje jedna velika nepoznanica, jer tabli sa izvođačima i finasijerima radova nema ni na vidiku", navode aktivisti NOVE Rakovica, pitajući se da li je i to samo još jedan u nizu dokaza da u ovoj državi, mimo zakona, svako može da radi šta god, gde god i kad god to poželi.

Postavlja se i pitanje šta radi Komunalna policija sa svojim proširenim ovlašćenjima i da li je ona možda samo zadužena da rasteruje nedužne penzionere, koji prodaju sitnice u blizini pijaca, kako bi platili lekove, jer su im "penzije nikad bolje i nikad veće".

Opštinski odbor Nove stranke Rakovica će, zajedno sa ostalim članovima NOVE Beograd, i narednih meseci nastaviti sa lociranjem ključnih problema u funkcionisanju prestoničkih opština i izlaganjem rešenja, kako bi glavni grad Srbije ponovo bio vraćen na put modernih, evropskih prestonica 21. veka. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close