Nova stranka bira novo stranačko rukovodstvo

Nova stranka bira novo stranačko rukovodstvo

Delegati Nove stranke iz cele Srbije izabraće novo rukovodstvo stranke na Izbornoj konferenciji u subotu, 20. maja 2017.

Neposrednim tajnim glasanjem, delegati će, u ime svojih teritorijalnih organizacija, izabrati predsednika stranke, a za tu funkciju kandidat je još uvek aktuelni predsednik Zoran Živković. Za četiri potpredsednička mesta nadmetaće se pet kandidata: Mira Petrović (specijalistkinja pedijatrije), Ivona Stojanović (politikološkinja), Milenko Vujić (programer), Ivan Jovanović (građevinski inženjer) i Aleksandar Stanković (konsultant).

Na Izbornoj konferenciji delegati će izabrati i predsednika Saveta, generalnog sekretara, kao i člana Statutarne komisije i člana Nadzornog odbora. Za poziciju predsednika Saveta kandidovala se Vesna Rakić-Vodinelić (profesorka prava), a kandidat za generalnog sekretara je Đorđe Nakić (politikolog za međunarodne odnose).

Pored izbornog procesa, na Konferenciji će biti definisani strateški ciljevi Nove stranke i aktivnosti za naredni period. Prioritet jeste priprema za beogradske izbore, te će članstvo NOVE dogovoriti načelnu formu delovanja kako bi se konkretnim organizacionim i kadrovskim aktivnostima pristupilo odmah po završetku Izborne konferencije.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close