Nova stranka dobila zahvalnicu Udruženja osoba sa invaliditetom Feniks

Nova stranka dobila zahvalnicu Udruženja osoba sa invaliditetom Feniks

Nova stranka, kao socijalno odgovorna partija, prepoznala je probleme i iskušenja osoba sa invalidetom i opredelila se da pomogne radu njihovog Udruženja. Cilj nam je da se zajedno izborimo za društvo u kojem će osobe sa invaliditetom uživati jednaka prava kao svi građani i ravnopravno učestvovati u javnom i političkom životu. Otuda, NOVA je dobila zahvalnicu Udruženja osoba sa invaliditetom "Feniks" i reči podrške njegovog predsednika prof. Branka Jokića, koje neizmerno ceni.

Prenosimo reči zahvalnosti prof. Branka Jokića:

“Drago nam je što su čelnici i članovi Nove Stranke Zahvalnicu našeg Udruženja osoba sa invaliditetom "Feniks" prihvatili kao bitno priznanje, a ne kao parče kartona koje će odložiti u zaboravljenu fioku.

Možda će naše zapažanje, nekoj zlonamernoj osobi imati prizvuk klišea, ali mi zaista smatramo i verujemo da Nova Stranka želi iskreno da podrži i pomogne rad našeg Udruženja, ne samo deklarativno, već konkretno.

Tužno je što vladajuće političke strukture u Srbiji decenijama unazad smatraju da je pitanje i položaj osoba sa invaliditetom nebitno pitanje.
Sve što su do sada uradili po pitanju poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom -  nisu radili iskreno, voljno, ljudski i od srca, već pod pritiskom Evropske Unije ne bili se dodvorili svetskim liderima.

Verujemo da će doći dan kada će sve osobe sa invaliditetom Srbije živeti život dostojan čoveka i biti zastupljene u svim sferama javnog i političkog života."

Prof. Branko Jokić (distrofičar)

                                                    Predsednik Udruženja osoba sa invaliditetom “Feniks”

                                                        http://www.feniks-phoenix.com/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009003868503

https://www.facebook.com/RadioFeniks.Beograd?fref=ts

ZAHVALNICA feniks

mm

Press služba

Leave a Reply

Close