Nova stranka i SDS pozvale opoziciju na sastanak povodom platforme za dijalog

Nova stranka i SDS pozvale opoziciju na sastanak povodom platforme za dijalog

Nova stranka i Socijaldemokratska stranka uputile su danas poziv svim opozicionim strankama i pokretima na zajednički sastanak, nakon što su se i DS, SSP, PSG i Pokret za preokret odazvali našem javnom pozivu na izradu zajedničke platforme za dijalog, pod pokroviteljstvom EU, i poslali nam svoj predlog platforme.

Sastanak je zakazan za utorak, 26. januar, u prostorijama centrale Nove stranke u Beogradu, kada ćemo i razgovarati o njihovom predlogu, kao i o predlozima ostalih opozicionih stranaka i pokreta.

NOVA i SDS smatraju da je neophodno da u dijalogu nastupimo sa jedinstvenom platformom i time pokažemo ozbiljnost i odgovornost pred svojim glasačima i simpatizerima, ali i sposobnost dogovora i kreiranja zajedničkih zahteva. U borbi protiv naprednjačke „monstrum-stranke“, koja dostiže obim KPJ, neophodno je da, uoči predstojećih izbora, i povodom pomenutog dijaloga, pokažemo spremnost i kapacitet za političku i stranačku borbu. Uvereni smo da opozicija ima snagu i sposobnost da se konačno organizuje i pobedi aktuelni režim. U skladu sa tim, smatramo da nema potrebe da se krijemo iza bilo kakvih drugih organizacija, kao i da moramo odgovorno da pokažemo da nam ni za izradu i sprovođenje pomenute platforme nije potreban spoljni ili nestranački mentor.

Pozivamo sve opozicione stranke i pokrete da zajedno pokažemo i dokažemo građanima da posedujemo kapacitet za dogovor, kao i znanje i iskustvo za samostalno organizovanje borbe koja je pred nama. To je jedini način, podvlačimo, da vratimo poverenje glasača u snagu opozicije, bez kojeg nema ni pobede nad naprednjačkim režimom.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close