Nova stranka jedini oponent režimu na izborima za Mesnu zajednicu Majur u Šapcu

Nova stranka jedini oponent režimu na izborima za Mesnu zajednicu Majur u Šapcu

Nova stranka, nakon izbora za Mesnu zajednicu Majur u Šapcu održanih protekle nedelje, oštro demantuje tvrdnje aktuelne vlasti da je navodno "pobedila Savez za Srbiju".

Prava i jedina istina je da je u Šapcu, nasuprot kriminalnom režimu SNS-a, kao jedini oponent nastupila Grupa građana "Za Majur i narod", lista koju su činili većinom kandidati Nove stranke, dok je i njen nosilac bio odbornik NOVE u Skupštini Grada Šapca Dejan Jerinić. Zato smo i ponosni što smo, uz saradnju tri kandidata Zelenih Srbije, u neravnopravnim izbornim uslovima i brojnim opstrukcijama osvojili 12, 5 odsto podrške birača.

Od upisanih 6.335 birača, na glasanje je izašlo njih 2.348, od kojih je NOVA osvojila 298 glasova, uz osnovanu sumnju da je još toliko nevažećih listića naknadno dopisivano, upravo od strane članova biračkih odbora.

"Mi smo imali 15 kandidata i još dvadesetak aktivista koji su izneli celu kampanju i svi su iz Majura, dok su naprednjačku kampanju SNS realizovali stotine zaposlenih u tri javne institucije, Nacionalnoj službi za zapošljavanje, Opštoj bolnici Šabac i Elektrodustrubuciji, dok je 20 nabildovanih momaka stajalo ispred glasačkih mesta, očigledno sa namerom da biračima uliju strah i spreče ih da glasaju slobodno. Dakle, atmosfera na život i smrt, iako se radi tek o izborima za Mesnu zajednicu", objašnjava Gradski odbor Nove stranke Šabac.

Da ne pominjemo korišćenje državnih resursa u predizbornoj kampanji i naprasno asfaltiranje, izgradnju fiskulturne dvorane, reflektora na stadionu i obećanja ministarke Zorane Mihajlović da će maltene sagraditi koridor kroz Majur... Nova stranka je ponosna na svoje učešće na proteklim izborima, jer smo još jednom, čistog obraza i čistih ruku, dokazali da smo tu zbog građana i za građane. Sa njima ćemo i nastaviti zajedničku borbu za pravednije i slobodnije izbore, kako bismo jednom za svagda ovakvom režimu zauvek videli leđa. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close