Nova stranka najoštrije osuđuje napade na novinara Željka Veljkovića

Nova stranka najoštrije osuđuje napade na novinara Željka Veljkovića

Nova stranka najoštrije osuđuje seriju gnusnih napada upućenih novinaru NewsMax Adrie Željku Veljkoviću, iza kojih stoji anonimna, ali dobro organizovana grupa ljudi, za koju se osnovano sumnja da je bliska aktuelnom režimu.

 
Kako, naime, napadi na Veljkovića potiču uglavnom sa društvenih mreža, a nakon što je on 18. juna u uvodniku u emisiji „Pregled dana" spomenuo Srebrenicu i zločine nad Albancima, Nova stranka upozorava da je reč o dobro poznatom maniru crtanja mete na čelu svakome ko se usudi da iznese svoj stav, posebno ako je isti kritički nastrojen. NOVA godinama unazad upozorava na nedopustivo gaženje slobode medija, slobode mišljenja i izražavanja, ali i niz brutalnih uvreda i pritisaka na novinare, koji sve češće poprimaju zabrinjavajuće razmere. Od sramnih pokušaja da se žene koje se bave javnim poslom prikažu kao telesni objekti, težeći da na taj način dovedu u pitanje njihov kredibilitet kao osoba ili profesionalaca, do pretnji na društvenim mrežama, pa sve do privođenja, jasno je da su glavna meta režima zapravo svi građani Srbije, kojima režim želi da uskrati pravovremeno, objektivno i istinito informisanje.
 
Mi smo, kao dosledno opoziciona stranka oduvek pružali i nastavićemo da pružamo punu podršku retkim predstavnicima slobodnog novinarstva u Srbiji, poput Veljkovića i njegovih kolega, koji se trude da opstanu na zatrovanom medijskom nebu. Istovremeno, apelujemo i na novinare da čuvaju čast svoje profesije i, uprkos pretnjama i pritiscima, nastave da izveštavaju građane o svemu što ih, umesto ka Evropskoj uniji i evropskom standardu života, vuče nazad, u atmosferu 90-tih godina prošlog veka, najmračniju deceniju novije srpske istorije.
 
Istovremeno apelujemo na sve građane da demokratskim putem i zajedničkom borbom stanemo na put povratku mračnih decenija Srbije, kada su novinari i neistomišljenici bili vređani, podvrgnuti brutalnim pretnjama, pa i ubijani. To je naša dužnost zarad budućih generacija koje zaslužuju da žive u evropskoj Srbiji 21. veka, u kojoj će, na osnovu istinitog informisanja i rezultata u državi, slobodno birati i vlast koja će ih voditi i medije koji će ih informisati.
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close