Nova stranka najstrože osuđuje primitivne i seksističke napade na novinarke u Srbiji

Nova stranka najstrože osuđuje primitivne i seksističke napade na novinarke u Srbiji

Nakon niza brutalnih uvreda na račun na račun novinarke televizije N1 Žakline Tatalović, koji se nažalost ne dešavaju prvi put, ali sve češće poprimaju zabrinjavajuće razmere, Nova stranka najstrože osuđuje svaki vid pritiska na medije, kao i diskriminaciju žena koje se bave javnim poslovima.

Seksističke i diskriminišuće poruke urednika jednog tabloida, čije ime i naziv ne pominjemo iz higijenskih razloga, na najprimitivniji i najprizemniji način pokušavaju da žene prikažu kao telesne objekte, težeći da na taj način dovedu u pitanje njihov kredibilitet kao osoba ili profesionalaca. Stoga NOVA poziva sve medije da snažno i odlučno stanu u odbranu svih svojih koleginica koje su mete pomenutih napada, sa ciljem gaženja slobode medija, ali i prava građana da budu pravovremeno i istinito informisani. Nova stranka oduvek je pružala i nastaviće da pruža punu podršku retkim predstavnicima slobodnog novinarstva u Srbiji, koji se trude da opstanu na zatrovanom medijskom nebu. Istovremeno, apelujemo i na novinare da čuvaju čast svoje profesije i nastave da izveštavaju građane o svemu što ih, umesto ka Evropskoj uniji i evropskom standardu života, vuče nazad, u najmračniju deceniju novije srpske istorije.

Na putu Srbije u Evropskoj uniji, Srbije evropskih vrednosti, Srbije koju će svi poštovati, žene su oduvek bile i ostaju temelj stabilnosti jedne države i njihova sposobnost, kvaliteti, stručnost i profesionalizam nikada i nikako ne smeju biti dovedeni u pitanje činjenicom da su ženskog pola. A sve dok medijskim nebom Srbije budu harali oni koji žene besramno pokušavaju da predstave kao "niža bića", a režim kukavički ćutao na to, ugrožen je ne samo evropski put Srbije, već i budućnost države u celini.

Zato Nova stranka poziva građane da demokratskim putem, na izborima koji nam predstoje po okončanju stravične pandemije koronavirusa, zajedno stanemo na put povratku mračnih decenija Srbije, kada su novinari i neistomišljenici bili vređani, podvrgnuti brutalni pretnjama, pa i ubijani. To je naša dužnost zarad budućih generacija koje zaslužuju da žive ne u Srbiji izgrađenoj na temeljima seksizma, diskriminacije i gušenja medija, već u evropskoj Srbiji 21. veka, u kojoj će, na osnovu istinitog informisanja i rezultata u državi, slobodno birati i vlast koja će ih voditi i medije koji će ih informisati.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close