Nova stranka najstrože osuđuje progon lekara potpisnika Peticije

Nova stranka najstrože osuđuje progon lekara potpisnika Peticije

Nakon što je lekarka, koja već 20 godina radi u GAK Kliničkog centra Srbije, po potpisivanju Peticije doktora ujedinjenih protiv kovida, skinuta sa operativnog programa i izbačena iz svoje dotadašnje kancelarije, postalo je jasno da režim uzvraća merama progona.

Tako su njihova i meta tabloidnog blata ovoga puta postali lekari koji su potpisali pomenutu peticiju, predstavljeni kao "oni koji urušavaju poverenje građana u institucije". I dok smo sa konferencija za medije od predstavnika vlasti mesecima unazad slušali, naravno u potpunosti opravdano, da su zdravstveni radnici naši heroji u ova teška vremena za čitav svet, dobili smo dokaz kako se postupa prema "neposlušnima". Nova stranka najstrože osuđuje progon ne samo doktorke Saše Ljuštine, već i svaki vid pritiska, pretnji i zastrašivanja onih koji se usude da pomisle drugačije od onoga što se narodu plasira putem "ružičastih" i "srećnih televizija". To je posledica politizacije funkcije direktora i posledica podele plena gde se na funkcije postavljaju isključivo partijski poslušnici. 
 
Poslednji slučaj napada na medicinske radnike koji su potpisali peticiju dolazi u trenutku kada svi strahuju za svoje zdravlje i živote, a kada su se, umesto da ohrabre građane i osnaže zdravstvo, režimske perjanice ipak odlučile za obračun sa lekarima. Lekarima kojih Srbija ionako ima malo, koji se svakog dana odlučuju za beg iz ove zemlje i potragu za korom hleba preko granice, gde će im ne samo plate biti veće, već i poštovanje neuporedivo sa ovim čega smo sada svedoci. NOVA apeluje da lekari nisu ničiji neprijatelji, jer njihova savest, moralni kodeks i etika nalažu da uvek budu na strani pacijenata. Tako su uradili i oni koji su potpisali Peticiju, želeći da ukažu na propuste u radu Kriznog štaba i vrate poverenje građana. Umesto da ih neko sasluša i konsultuje, uzvraćeno im je tipično naprednjačkim manirom - zastrašivanjem, uvredama i pretnjama.
 
Nova stranka poziva sve građane Srbije da pokažu maksimalnu odgovornost prema sebi i drugima, čuvajući zdravlje i poštujući propisane mere, kako bismo iz pandemije izašli sa što manje gubitaka, jer je to najbolji način da lekarima i medicinskom osoblju pokažemo zahvalnost. Slične ili iste udarce trpe godinama i svi opozicioni simpatizeri, što je dokaz da smo na pragu jednoumlja i jednopartijske države koja svoje prste meša i tamo gde im nije mesto. Niske udarce i strahovladu prepuštamo talogu mračnih 90-tih godina, protiv kojih ćemo odlučnu političku borbu nastaviti još snažnije čim ova izazovna vremena za čitav svet jednom budu iza nas. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close