Nova stranka oštro osuđuje skandalozne izjave voditeljke Ksenije Vučić

Nova stranka oštro osuđuje skandalozne izjave voditeljke Ksenije Vučić

Nova stranka oštro osuđuje skandalozne izjave voditeljke Ksenije Vučić

Je li Svetlana Bojković za Kseniju Vučić rob?

Glumci televizijske serije «Nečista krv», Marko Grabež i Nedim Nedirović, pre nedelju dana pozvali su građane na proteste zbog usvajanja zakona o eksproprijaciji i zbog referenduma. Emisiju «Pravac sa Ksenijom Vučić» (TV Vesti), u kojoj je gostovao Dejan Vuk Stanković, Ksenija Vučić je iskoristila da iskaže svoje viđenje ovog događaja, začinjeno komentarima kako je «rimsko javno mnjenje o glumcima bilo veoma nisko», te da su «svrstavani u isti socijalni status kao i kriminalci i prostitutke», kako su često «bili robovi», i da «nije bilo nenobično da ih robovlasnik bičuje».

Nova stranka oštro osuđuje skandalozne voditeljkine izjave, kojom se naši umetnici izjednačavaju s kriminalcima i prostitutkama. Diskriminisanje jedne grane umetnosti apsolutno je nedopustivo u zemlji koja sebe smatra uređenom i demokratskom, a svaka vrsta diskriminacije zabranjena je i Ustavom Republike Srbije.

I velika glumica Svetlana Bojković izašla je sa svojim kolegama na ulicu, protestujući protiv “Rio Tinta”. Da li se i na nju odnose reči Ksenije Vučić?

U ime Nove stranke naglašavamo da nam je jasno da vladajuća garnitura građane ne posmatra kao ravne sebi, već kao robove burazerske ekonomije. Ali, zar nije svaka normalna komunikacija na ovaj način prekršena i zar ovo ne predstavlja govor mržnje u svom najgorem obliku?

mm

Press služba

Leave a Reply

Close