Nova stranka ponosna na rezultate glasanja za Evropski parlament

Nova stranka ponosna na rezultate glasanja za Evropski parlament

Da su građani Evropske unije pokazali visok nivo odgovornosti i odlučnosti da EU ne samo opstane, već u budućnosti i jača, dokazuju rezultati glasanja za Evropski parlament, na kojima je upravo najveći rast ostvarila grupacija liberalnih partija ALDE, sa kojima Nova stranka već godinama unazad blisko i uspešno sarađuje.

NOVA i naš Forum mladih stoga čestitaju posebno LYMEC-u, omladini ALDE partije, čiji su naši omladinci od nedavno ponosni članovi, a koja je najveća omladinska liberalna organizacija u Evropi. Podsećamo da pomenuta broji preko 200.000 mladih liberala iz 47 organizacija iz čak 33 evropske države okupljenih oko promovisanje liberalnih vrednosti i borbi protiv bujanja populizma u Evropi, što je samo dokaz da su građani EU još jednom snažno dokazali kojim putem treba da se kreće Evropa, a po uzoru na nju i Srbija.

 

Na velikom uspehu posebno čestitamo i gospođi Svenji Han, koja je, na liderskoj poziciji LYMEC-a, već pokazala izrazitu političku spremnost i upornost, sa željom da na mestu poslanice Evropskog parlamenta, kao i kroz saradnju naših dveju organizacija, zajedno istrajemo na putu širenja liberalnih ideja. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close