Nova stranka postala članica Liberalne mreže Jugoistočne Evrope (LIBSEEN)

Nova stranka postala članica Liberalne mreže Jugoistočne Evrope (LIBSEEN)

Nova stranka i zvanično je 27. februara postala deo Libseen grupacije, saveza liberalnih partija i istraživački snaga u regionu Jugoistočne Evrope.

Tako je, na okruglom stolu u sklopu dvodnevnog samita liberala u Podgorici, jedna od tačaka za izglasavanje bio upravo prijem NOVE u stalno članstvo, što je potvrda dosledne politike koju vodimo od svog osnivanja i iskrenog zalaganja ne samo za Srbiju u Evropskoj uniji, već iznad svega za Srbiju evropskih vrednosti, ideala i ciljeva. Čast i zadovoljstvo da, u ime Nove stranke, zahvale kolegama iz Evrope na podršci u daljem zajedničkom radu imali su predsednik Saveta NOVE Aris Movsesijan i lider omladine Uroš Eleković, koji su naši predstavnici na skupovima liberala širom Evrope godinama unazad.

Ovom, za nas značajnom i velikom odlukom, tako je danas otpočet okrugli sto pod nazivom "U susret liberalnom približavanju politici proširenja Evropske unije" u prestonici Crne Gore, što je još jedna od prilika da, kroz otvorenu diskusiju i razmenu iskustava sa predstavnicima liberalnih stranaka regiona, podstaknemo i ubrzamo evropski put Srbije i važnost uloge Nove stranke u njegovom isticanju. U toj borbi, od neizmernog značaja nam je i podrška koju dobijamo od predsedavajućeg Libseen grupe Romana Jakiča, ali i predstavnika ALDE-a, Saveza liberala i demokrata za Evropu, sa kojim delimo zalaganja i kroz članstvo Foruma mladih NOVE, koji je već skoro godinu dana punopravan deo LYMEC-a, omladine ALDE grupacije.

Naglasivši važnost nastavka puta Srbije ka EU, ali i mira i saradnje u regionu, kao jednu od najvažnijih dužnosti liberala, Movsesijan i Eleković zahvalili su kolegama na srdačnom prijemu u članstvo i time započeli učešće na okruglom stolu koji će danas i sutra u Podgorici okupiti lidere liberalnih stranaka Jugoistočne Evrope. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close